Gezondheid

De vacht zegt iets over de gezondheid van uw hond. Van nature heeft de hond een pelsvacht. De beharing is oorspronkelijk aangepast aan het leven in de natuur. Een gezonde huid van uw hond kenmerkt zich doordat de huid plooibaar, mooi glanst en elastisch is. Ook moet de huid iets vet zijn. Het is belangrijk dat uw hond vrij is van parasieten, schilfers en overmatige afscheidingen. De vacht hoort vol en glanzend te zijn. De haren horen dicht op elkaar te liggen, waardoor vuil en vocht weinig kans krijgen

Kortom de vacht zegt iets over de gezondheid van een hond. Een deel van de vachtverzorging doen de honden zelf, maar het merendeel komt bij u terecht als eigenaar en natuurlijk wij van hondentrimsalon Apeldoorn

Hieronder nog even extra informatie over de nagels, oren en de anaalklieren

De verzorging van de nagels van uw hond is erg belangrijk. Kleinere honden hebben vaker last van langere nagels. De nagel slijt niet zo snel op de harde ondergrond, dit kan verschillende oorzaken hebben , het gewicht van de hond of de leeftijd. een hond met veelal lange nagels daarvan gaan de voetjes in spreidstand, dit is erg lelijk en de poot neemt een verkeerde houding aan. Laat daarom  regelmatig de nagels van uw hond knippen.

 Het is dan raadzaam om wat vaker langs te komen bij ons, hondentrimsalon Apeldoorn.

 Klanten die elk kwartaal bij ons voor een trimbeurt komen mogen tussentijds de nagels gratis laten knippen


OREN

Een gezond oor van uw hond is mooi roze en heeft geen geur. Verder heeft dit geen verzorging nodig, behalve dat wij de gehoorgang vrij knippen van haar. Doordat de oren vrij zijn van haren krijgt het oor voldoende zuurstof. Gebeurt dit niet, dan ontstaat er al snel een oorontsteking.

Doorverwijzing dierenarts
Constateren wij dat het oor niet gezond is, dan maken wij de oren niet schoon. De dierenarts wil namelijk de oren bekijken in "originele staat".

Als u regelmatig een bezoek brengt aan onze hondentrimsalon Apeldoorn voorkomt u dergelijke oor problemen.

Ook is het af te raden om zelf met lotion te gaan werken om de oren schoon te houden, een gezond oor  dient u zo veel mogelijk met rust gelaten te worden. Lotion of poeder gaat op hopen in de oor en kan gaan broeien,  dit kan nare ontstekingen veroorzaken.

Anaalklieren

Wij drukken geen anaalklieren uit, omdat regelmatige legen van de zakjes het probleem verergerd doordat de zakjes sneller worden gevuld.

Dierenarts
Een gerichte behandeling is de zakjes te vullen met zalf die het aangedane weefsel tot rust brengt. De behandeling van anaalzakjes wordt uitgevoerd door de dierenarts.